Hvorfor er fiskeolie så vigtig?
Får ofte spørgsmål, der drejer sig om fiskeolie. Hvorfor er det det er så godt. Sender derfor nedenstående indlæg ud igen:))
Det kan ikke understreges ofte nok! Fiskeolie er bare essentiel for vores sundhed og velbefindende. Der findes blandt andet en livsvigtig Omega-3-fedtsyre DHA (Docosahexaensyre) som stort set kun findes i fiskefedt og som vi ikke selv kan producere i kroppen, ligesom vi kan med næsten alle andre fedtsyrer og aminosyrer.
- DHA i din kost er med til at reducere mængden af triglycerider (frie fedt syrer), og dette er med til at mindske risikoen for en lang række hjerte-kar-sygdomme signifikant
- DHA er desuden den fedtsyre som der findes mest af i fosfolipiderne i sædceller, hjerne og i øjets nethinde
- Der er set sammenhænge mellem et lavt DHA niveau og udvikling af ADHD, Alzheimers og depression – og desuden er der set flere tilfælde hvor DHA har kommet disse sygdomme til livs.
Udover af DHA har nogle fantastiske egenskaber, er alle typer Omega-3-fedtsyrer gode for de fleste mennesker. Omega-3-fedtsyrer virker blandt andet antiinflammatorisk (betændelseshæmmende) og forebygger desuden mange forskellige problemer:
- Hudproblemer – fx acne og tør hud
- Udvikling af hjerte-kar-sygdomme
- Hyppige forkølelser og influenza
- Dårligt fungerende immunforsvar
- Syns-problemer
- Barnløshed
- Koncentrationsbesvær
- Manglende hukommelse
Så der er masser af gode grunde til at spise fiskeolie.
Husk desuden at du ikke bare skal spise løs af Omega-6 og Omega-9, som mange tror. De ødelægger effekten af omega-3, hvis man får for mange – og de fleste som spise normalt varieret får rigeligt!