Fiskeolie og dosis

Af d. 2. marts 2013

Flere af mine igangværende boot camp deltagerer spørger til dosering af fiskeolie. Dels om kapsler er ok, og om mængden, da der på de fleste flasker anbefales en teske per dag.

Jeg anbefaler du indtager 1-2 spiseskeer fiskeolie hver dag og i flydende form.

Stine Dannerfjord cand. scient i klinisk ernæring, der arbejder som kostvejleder i Arndal, uddyber her hvorfor:

Der findes mange forskellige fiskeolier på markedet, men en af de absolutte bedste er Nordic Naturals Omega 3-D, den har den helt perfekte sammensætning af EPA og DHA.

Fordelen ved at tage fiskeolie i ren olieform er for det første, at man har fuldstændig kontrol over hvorvidt olien er harsk eller ej. Det er noget sværere, hvis man tager fiskeoliekapsler. En anden stor fordel ved at tage olie fremfor kapsler er, at man slipper for alt gelatinen der omslutter kapslerne. Gelatine kan i større mængder give ubehag i maven, medvirke til diarre og andre ubehagelige gener.

Dosis:

 

Produkt Indhold i en spsk.
Nordic Naturals Artic Cod liver olie

 

DHA 1,25g

EPA 0,82g

 

Nordic Naturals Omega 3-D DHA 1,1g

EPA 1,65g

Nordic Naturals Kapsler 3 stk. Som anbefalet DHA 0,18g

EPA 0,27g

Nordic Naturals Kapsler 6 stk.

Det vil jeg til enhver tid anbefale

DHA 0,36g

EPA 0,54g

Et stk. Frisk laks DHA 1,75g

EPA 4,62g

 

Som det ses af ovenstående skema, er det svært at nå op på den gavnlige mængde fiskeolie ved indtagelse af kapsler. Selv så 6 kapsler kan virke som meget, er det ikke mindst den dosis jeg vil anbefale hvis man skal drage nytte at de sunde omega-3 fedtsyrer. I forhold til hvor meget fiskeolie man skal tage, anbefaler jeg altid en spiseske, selv så der står 1 teske på flasken. De fleste studier der er lavet på fiskeolie, arbejder med 20 ml, altså 2 spisesker dagligt og ingen gang der, er der nogen særlige gener.

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *