Fedtfattigt eller?

Af d. 2. september 2014

På vores facebook side har der været nogle kommentarer efter jeg lagde læge Marie Louise von Sperlings indlæg om hud og kost ud.

Marie Louise har skrevet en fin kommentar, som jeg synes er værd at læse. Dette fordi, diskussionen om fedtfattigt ikke kun er relevant i forhold til huden, men i kosten relevant. Der er mange, der møder op hos mig til vejledning, og som indleder med at sige: “Jeg spiser ikke smør og næsten ingen fedt”. Som Marie Louise skriver nedenfor, så er det ikke ensbetydende med, at det er en sund kost. Og jeg vil som Marie Louise også anbefaler til en hver en tid anbefale lidt af det fedtholdige fremfor et fedtfattig kost.

“Ja- huden er et kompleks organ- og bliver påvirket af så utroligt mange ting- både indefra og udefra. I vores kultur er mange opdraget til, at fedtfattige mælkeprodukter er “sunde” fordi de indeholder få kalorier. Men få kalorier er nødvendigvis ikke det samme som “sundt”. Vigtigt at forstå “hvad” kalorierne består af -og hvordan de påvirker os. Det er ihvertfald en billig, nem og sund kur at droppe de fedtfattige mælkeprodukter hvis man har problemer med sin hud!

I forhold til yoghurt og ost: samme princip: fedtfattige produkter har samme tendens til at påvirke huden. Spis hellere lidt mindre af de fede produkter… Så er der plads til det hele:-)”

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *