Fedtdepoter og overgangsalder

Af d. 30. april 2017

Mange kvinder oplever at fedet på deres krop ændrer sig som de kommer i overgangsalderen. Og dette er noget vi i Arndal ofte bliver spurgt om hvordan kan være, for det er jo møg irriterende! Mange kvinder fortæller, at de ikke tidligere har haft fedt på maven, men at det har de fået nu, efter at være gået i overgangsalderen.
Fedtdepoterne på kvinder og mænd er ikke ens, og grunden til at kvinder har fedt placeret på baller, lår og hofter er at kvinders kønshormon østrogen er højere end hos mænd.
Når kvinder kommer i overgangsalderen og ikke længere er i den fødedygtige alder, daler østrogenen og fedtet bevæger sig opaf mod maven og hoften. Kvinders facon ændre sig derfor til mere æbleformet.

Den eneste måde denne process kan påvirkes er at musklerne bliver sat på arbejde. At træne intensivt og effektivt 3 gange om ugen – en kombination af styrke og intervaltræning. Have fokus på daglig bevægelse. Samt en sund kost, der energimæssigt ikke overstiger den mængde du forbrænder. Og er ønsket, at gå ned i vægt skal du indtage mindre end du forbrænder.

Og husk, at du ikke kan punkt-fedtforbrænde.

Dernæst kan jeg også oplyse, at alle de kvinder jeg har døgnrytme målt, der klagede over fedt på maven har ligget meget lavt i aktivitetsniveau og intensitet. Overgangsalder eller ej, så skal bevægelsen og intensiteten op, hvis du ønsker at tabe dig!

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *