Fedme og fejlernæring

Af d. 11. september 2013

At du indtager meget mad er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at du får nok næringsstoffer. Et faktum jeg finder virkelig interessant. Med eksemplet vil jeg fortælle dig, at du altid skal sikre dig, at du indtager den sunde og nærende mad først. At du dækker din sult med mad, der gavner din krop og at den usunde mad indtaget i en lille mængde derefter.

Læs to undersøgelser der understøtter dette:

Ikke nok med at overvægtige og fede er i højrisiko for at udvikle forskellige livsstilssygdomme, nu viser undersøgelser også at de har en øget risiko for vitamin og mineralmangel (Vitamin status in morbidly obese patients: a cross-sectional study, Erland T. Aasheim et al, American Society for Clinical Nutrition 2008). Årsagen menes at skulle findes i de fødevarer der indtages, som enten er er usunde, af meget dårlig ernæringsmæssig kvalitet, mangler proteiner, vitaminer, mineraler og sidst men ikke mindst fibre. (Nutritional Deficiencies in Morbidly Obese Patients: A New Form of Malnutrition? Orit Kaidar-Person et al, Obesity surgery, July 2008, Volume 18, Issue 7, pp 870-876 Obesity surgery)

En rapport, fra tidsskriftet PLOS medicine, har bl.a. analyseret data fra 21 forskellige studier (i alt 42.000 mennesker)og fandt, at for hver 10% stigning i BMI, første til et fald på 4% af tilgængelig D-vitamin i kroppen hos overvægtige. (Causal Relationship between Obesity and Vitamin D Status: Bi-Directional Mendelian Randomization Analysis of Multiple Cohorts; Karani S. Vimaleswaran et al. The Journal PLOS Medicine).

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.