Får du nok omega-3?
Af d. 10. maj 2014
For nogle år siden var fedtet udskældt. Smør blev skiftet ud med minarine, olivenolien kvittet, og nødder og avocado bandlyst. Fedtforskrækkelsen var ikke godt for meget, for vores krop har brug for fedtstof (og så smager det fantastisk). Tiderne skiftede heldigvis, og en ny trend med fokus på „sundt“ fedt gjorde, at befolkningens fedtforskrækkelse forsvandt som en sky for solen. Nu er olierne, nødderne og avocadoen tilbage på menuen, hvilket er sundt og godt, men det indeholder overvejende Omega-6-fedtsyrer, som vi får rigeligt af i forvejen. Så vær opmærksom på at give din krop Omega-3-fedtsyrer enten igennem en god fiskeolie eller ved at spise fed fisk.
- Du får omega-3-fedtsyrer fra: Fede fisk – laks, makrel, sild, ansjoser, sardiner. Hørfrøolie, rapsolie, valnøddeolie, valnødder. (Vær opmærksom på, at fisk er den lige vej til omega-3-fedtsyrer.
- Du får omega-6 fra: Kornprodukter (fuldkornsbrød), æg, fjerkræ, vegetabilsk olie, nødder.
- Du får omega-9 fra: Olivenolie og rapsolie. Desuden kan kroppen selv danne det.