Er kaffe vanddrivende og kan det skylle vitaminer mineraler ud???

Af d. 3. april 2014

Det spørgsmål har jeg fået. Noget en af jer har læst et sted.

Jeg er på ingen måde fortaler for, at du drikker for meget kaffe. Hos Arndal anbefaler vi maksimum 3 kopper om dagen. Og hvor argumentet for at drikke kaffen er smagen, og ej at du mangler energi.

Men at sige at kaffe er usundt er noget teoretisk vås.

Mit svar til spørgsmålet var:

“Kan ikke umiddelbart finde noget der skulle understøtte dette udsagn.

Og da jeg heller ALDRIG har hørt om, at kaffe skulle kunne skylle de vitale mineraler ud, tror jeg ikke der er hold i det.

Dette er bare nogen af kaffes virkning som jeg har kunne finde:

Kaffe er ret neutralt, hvis det indtages med måde. Det kan sågar have nogle positive virkninger på kroppen idet kaffe indeholder en lang række stoffer med biologisk aktiv virkning. Vigtigst er virkningerne på centralnervesystemet, hjertekredsløb og på stofskiftet.

En række nye undersøgelser har også vist, at antioxidanter i kaffe er med til at forebygge en række kræftformer. Flere befolkningsstudier finder, at kaffedrikkere har lavere risiko for at få kræft i mundhule, svælg, spiserør og tyktarm.

Endviderer har en kop stærk kaffe (ca.100-200 mg koffein), udover at virke opkvikkende, vist at kunne stimulerer kredsløbet så puls og blodtryk stiger, ligesom forbrændingen, især fedtforbrændingen stiger hos personer, der kun lejlighedsvis eller sjældent drikker kaffe også øges.”

Håber du også blev lidt klogere på sagen. Og på at der mange steder står udsagn om kost som IKKE bygger på videnskab. Så lad dig ikke forvirre:-)

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *