Er det sundt at spise HUSK hver dag?

Af d. 23. september 2012

Det spørgsmål fik jeg stillet i forbindelse med mit indlæg om fibre og fordøjelse.

“Du skriver at det ikke er et produkt man skal spise hver dag. Det undrer
mig, da det hverken er vanedannende eller på andre måder usundt. Det kan
heller ikke gøre tarmene sløve mm… hvad er det der kan være usundt?”
SVAR:

Grunden til, at jeg ikke anbefaler HUSK som permanent kosttilskud er for det første, at jeg kender flere personer, som alligevel har fået nedsat peristaltikken efter længere perioder med HUSK. Det er ikke produktet i sig selv, der er noget galt med, men skallerne gør en kæmpe forskel i tyktarmen på grund af den enorme geldannelse. Nå man ikke får skallerne mere, vil tarmen ikke være provokeret til de peristaltiske bevægelser i så høj grad.


Jeg synes der er god grund til at undlade alle former for kosttilskud, som kan erstattes af rigtig mad. Derfor mener jeg også, at man børe minimere indtaget af HUSK så meget som muligt. Jeg plejer at anbefale folk, at de trapper ned efter tre uger for at tjekke om kroppen kan klare sig uden. Hvis ikke, kan man prøve en omgang mere.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentar

 1. Jeg har lige været gennem en koloskopi og de fandt intet men de sagde så at jeg skulle tage Husk resten af livet (Er 56).Er det noget vrøvl eller hvad gør jeg?

  1. Hej Carsten,
   Du skal naturligvis lytte til din læge.
   Kan fortælle at det jeg skriver har jeg fra en overlæge på Hvidovre hospital – førende i DK.
   Så hvis du er i tvivl vil jeg spørge endnu en fagperson.
   Kh Lotte