Er bake off brød sundt?

Af d. 29. marts 2019

Det spørgsmål har en af mine medlemmer netop stillet mig. Som hun sagde er det af finde på næsten alle tankstationer og i større kiosker. ”Jeg får følelse af friskbagt brød, når jeg går ind i butikken og tænker ved mig selv, at det er sundere end almindeligt brød. Men er det sundere? Eller lader jeg mig snyde?”

 

Svaret på det spørgsmål er JA, du bliver snydt! For det er langt fra så sundt som friskbagt brød fra bageren.

Hvis vi tager et eksempel: En tebirkes:

Bager:
HVEDEMEL, SMØR, Vand, Gær, PASTEURISEREDE ÆG (syrnet), Rørsukker, Salt, Bagehjælpemiddel (HVEDEMEL), Mandelråmasse 55% ( MANDLER ), Majsstivelse, Birkes.

Kiosk:

Hvedemel, vegetabilsk margarine (vegetabilsk olie (palmeolie, rapsolie, kokosolie), vand, salt, emulgator (mono- og diglycerider (E471) (vegetabilsk)), surhedsregulerende middel (citronsyre (E330)), naturlig aroma), vand, sukker, birkesfrø (3 %), bittermasse (abrikoskerner, sukker, mandelhinder, hvedestivelse, majsstivelse), ÆGgeblomme(tilsat 7 % salt), gær, cremepulver (sukker, modificeret stivelse (acetyleret distivelsephosphat (E1414)), VALLEpulver (fra MÆLK), smukketMÆLKspulver, vegetabilsk fedt (kokos), stabilisatorer (natriumalginat (E401), calciumsulfat (E516), dinatriumphosphat (E339)), glukosesirup, salt, KASEINAT (fra MÆLK), naturlig farve (betacaroten)), VALLEpulver, stabilisator (pektin (E440)), emulgator (mono- og diacetyl vinsyreester af mono- and di-glycerider af fede syrer (E472e)), dextrose, stabilisatorer (natrium alginat (E401), pektin (E440)), salt, melbehandlingsmiddel (askorbinsyre(E300)).

Min anbefaling er og vil altid være at vælge bageriet. Her køber du et frisk stykke bagværk med ingredienser som din krop kender.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *