En opskrift fra mig til dig:)

Af d. 5. november 2014

Har lavet dette improviseret brød flere gange nu med stor succes. Derfor deler jeg opskriften med dig:)

Det smager som franskbrød og er lige så sundt som rugbrød.

Jeg bruger det i madpakkerne, til sandwich, til morgenmad etc.

Og har lige spist det med gravad laks på, hvilket var et virkelig stort hit. Normal hører der sig et stykke hvidt brød til, når der skal laks på. Men brødet her gør det faktisk bedre end det.

Brødet bliver meget svampet pga. den store mængde brune ris, og får dermed konsistensen af hvidt brød.

Håber du har fået lyst til at prøve det:)

ps. og så holder det sig friskt i mange dage.

Opskriften er som følger:

  • En liter vand.
  • 1/3 pakke gær
  • 2 spsk. salt
  • 10 dl. kogte brune ris
  • 5 dl. speltmel

Efter jeg har rørt gæret ud i vandet tilsætter jeg det andet og rører det godt rundt med mit KitchenAid. Lader det stå med vådt klæde natten over.

Dagen efter tilsætter jeg 5 dl. speltmel mere og rører godt rundt, hvorefter jeg hælder det over i to brødbageforme. Dejen er stadig meget lind. Bruger ikke hænderne til at ælte med. Lader dem stå og hæve lidt igen. Ca. 40-60 minutter, hvorefter jeg sætter dem i en kold ovn ved 200 grader i 50 minutter.

 

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

4 kommentar

  1. Det ser super lækkert ud. Jeg skal lige forstå det helt rigtigt: 10 dl. speltmel i alt? Hvor mange dl (ukogte) brune ris bruger du til at lave de 10 dl kogte?

    I øvrigt tak for en fed blog! Selvom jeg ikke lever 100% som du anbefaler (ville gerne men det er det der med rygraden) så bliver meget inspireret af dine indlæg. 🙂

    1. Kære Anne,

      Tak for din feedback. Det glæder mig du kan bruge bloggen:))

      Ja det er 10 dl. speltmel i alt.

      Mener det er 250 gram.

      Kærlige hilsner

  2. Hej Lotte.
    Mon det kan passe der skal 2 spsk salt i brødet? Tænker det må være 2 tsk. ? Er spændt på og smage 🙂
    Mvh Tina

    1. Hej Tina,

      Ja det er to spiseskeer. Og så har flere skrevet, at dejen blev for tynd. (hvilket jeg ikke helt forstår:))) Men prøv at tilsætte noget mere mel:))

      KH Lotte