En god fordøjelse = En krop i balance

Af d. 27. oktober 2012

Den bedste måde at se om du spiser lige præcis dét din krop har godt af og brug for, er ved at observere dét, der kommer ud af den anden ende og mærke efter, hvordan din krop generelt har det før, under og efter toiletbesøg. Hvis du lider af forstoppelse eller din afføring er uregelmæssig, ildelugtende eller for hård/blød, kan det skyldes én eller flere af nedenstående problemer i din kost.

 

1) Du får ikke nok fibre. Hvis du udelukkende indtager dine kostfibre gennem frugt og grønt, vil du være tilbøjelig til at opleve en forstoppet krop, så sørg for at din kost også indeholder masser af fibre fra korn, rugbrød og klid. Husk også at tjekke op på, om kvaliteten af dine grøntsager er høj – og vælg altid økologiske varer, hvis det er muligt. Samtidig kan du gøre lidt ekstra ved at spise mindst halvdelen af din daglige frugt og grønt råt, så vitaminer og mineraler ikke går tabt ved tilberedning.

 

2) Du spiser for meget kød i forhold til din krops behov. Der skal masser af protein til, for at have en sund og velfungerende krop – men hvis kødets kvalitet er dårlig eller hvis du spiser over behov, kan det resultere i ildelugtende toiletbesøg.

 

3) Din krop får for lidt fedt. Det lyder måske modsigende i slankeverdenen, men den er god nok: Du har brug for fedt for at få din krop til at fungere optimalt indvendigt. Vælg altid økologisk kød fra fritgående dyr som direkte kilde til det sunde fedt fra kød. På samme måde kan du øge dit indtag af naturligt fedt ved at anvende økologiske stegeolier fra kokos og peanuts.  For næsten hele befolkningen er dette ikke årsagen. De fleste mennesker i dag får for meget fedt. Men jeg har omvendt også mange kunder, der har skåret alt fedt væk. Og for dem er det relevant.

 

4) Du glemmer det vigtigste… Vand er noget af det eneste i verden, der ikke er skidt for noget – så mere af det, tak! Hvis du ikke drikker den fornødne mængde vand om dagen, vil din krop automatisk søge til din tarm for ekstra vandforsyning – hvilket hurtigt leder til forstoppelse og ubehag.

 

Hvis du følger de ovenstående råd, skulle du gerne opleve, at din afføring fremgår jordfarvet, velformet og nem at passere. Prøv at tage et ekstra kig i kummen næste gang, og bliv meget klogere på, om din krop er ude af balance.

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *