Kost

Det fik jeg lært Peter på job i dag:))

Og der er faktisk mange som hælder kogende vand over den grønne the, hvilket medfører at teen bliver bitter i smagen.

Forleden dag stod en af mine medlemmer og sagde, at hun kun drak grøn te, fordi hun vidste det var sundt, men at hun synes det var bittert. Det kunne jeg slet ikke forstå, for den grønne te hun har købt hos mig er meget rund i smage – Flower Power – hedder den. Så spurgte jeg hende om hun huskede, at bruge maksimum 80 grader varmt vand. Det gjorde hun ikke, hvilket var årsagen til den bitre smag.

Når du tilbereder grøn te anbefales 80 grader varmt vand eller koldere og gerne lang trækketid, og de samme teblade kan bruges flere gange. Derved udtrækkes catechinerne (Antioxidanter) og andre, grønt smagende aromastoffer fra tebladene. Bruges kogende vand, vil catechinerne oxideres og bliver snerpende og stærkt bittert smagende.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment