Du tager trappen fordi:

Af Lotte Arndal d. 13. december 2022
  • Der ikke er nogen elevator?
  • Rulletrappen er gået i stykker?
  • Det er et nødvendigt onde, fordi du skal besøge venner, der har været så letsindige at købe en lejlighed på 4. sal uden elevator. 
  • Det er gratis motion?
  • En nem måde at få pulsen op uden at cykle, løbe eller tage en tur i fitness?

Jeg har netop talt i telefon med en af mine veninder. Det gjorde jeg her midt på trappen meget forpustet. Jeg er i gang med at bære ting ned af trappen, fordi der bliver hentet storskrald i morgen. Halvvisne planter i store krukker fra tagterrassen. En gammel stol etc.. 7 gange op og ned er det blevet til. 

Min veninde troede jeg var ude og løbe, da hun hørte hvor forpustet jeg var. Hendes reaktion var, hvornår flytter i et hus eller et sted med elevator.  

Vi bor på 5. sal uden elevator. Jeg har faktisk boet i denne lejlighed i 20 år. De sidste 8 år sammen med min mand. Han hader trappen. Han ønsker sig en garage eller carport.

Jeg synes også det kan være hårdt at komme op til 5. sal, når jeg har 4 indkøbsposer eller en af de to små sover. Som så ikke er så små længere. Eller når de begge to er faldet i søvn i bilen. Og særligt, hvis jeg er alene hjemme og jeg ikke kan ringe til nogen, som så kommer ned af trappen og hjælper. 

Men som sådan ser jeg virkeligt ikke trapper som noget negativt. Jeg ser dem virkelig som en god måde at få pulsen op. Jeg har slet slet ikke tid til at træne alt det jeg gerne vil. Så jeg forstiller mig bare at det er træning, når jeg med to poser i hånden går de mange skridt op til 5. sal. 

Jeg har altid set elevatoren for dem med klapvogne og dem på krykker. Alle andre burde tage trappen. Min far på 84 år går op ad trappen. I den ejendom i Århus hvor min far bor har jeg set fysioterapeut få de ældre til at gå op og ned ad trappen som en del af deres træning. 

Det er gratis. Det er nemt. Og det kræver ingen omklædning. 

Måske du tænker at det ikke giver særlig meget at tage trappen. Men hvis det er et bevidst valg at du fremover ikke er typen, der tager elevatoren. Så prøv at regne ud, hvor mange trin det kan blive til på et år. Trin der er gode for både din muskler og dit hjerte.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *