Du renser ikke kroppen ud ved at træne hårdt eller gå i sauna

Af d. 28. december 2016

Jeg er selv stor fan af sauna. Synes det er dejligt afslappende og en fantastisk måde, at få både sindet og musklerne til at slappe af. Her mens jeg er gravid går jeg primært i sauna ved lukketid, når den er halvt så varm som normalt. Ellers er det for varmt for Lille-Ib:-)

Fik lige lyst til at dele dette uddrag jeg har læst fra bogen: 100 myter om motion og vægttab af Professor Bente Klarlund og Morten Zacho. Med overskriften: “Det er en myte, at man kan svede gift- og affaldsstoffer ud af kroppen ved at træne hård eller gå i sauna. Sved består nemlig kun af vand og salt. “

Jeg koorigerer altid mine medlemmer, når de på vej til træning eller i spaområdet ytre, at det er for at svede en bytur ud af kroppen. Det kan ganske enkelt ikke lade sig gøre. En hård omgang træning eller en svedetur i saunaen giver bedre samvittighed. De fleste føler sig ganske enkelt også bedre tilpas. Specielt ved at lave noget “sundt” efter en tur i byen med meget alkohol.

“Vi benægter ikke, at der er mennesker, der føler, at de får det bedre af disse kure. Men videnskabeligt set er der hverken rationale eller dokumentation for effekten.

Kroppen renser sig selv for de stoffer, den ikke har brug for. Blodet bliver først og fremmest renset af leveren og nyrerne, men også tarmen, og kroppens kapacitet for denne proces er meget stor.

Vi må konstatere, at selv om ordene giftstoffer eller affaldsstoffer bruges igen og igen, er der ikke belæg for at se på menneskekroppen som en affaldstank, der skal renses og spules, eller hvor temperaturen skal skrues op, for at giftstoffer kan svedes ud kroppen.”

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *