Drik fiskeolie som shots

Af d. 6. oktober 2014
DRIK SHOTS
Jeg anbefaler at drikke fiskeolie i ren olieform, for på den måde kan du dufte
om olien er frisk og ikke harsk. En anden stor fordel ved at indtage olie frem for kapsler er,
at du slipper for den gelatine, der omslutter kapslerne. Gelatine kan i større mængder
give ubehag i maven og diarre.
Gode råd når du drikker fiskeshots:
Drik det gerne tidligt på dagen (men aldrig på tom mave) i forbindelse med morgenmaden.
Fedtet gør, at din mavesæk tømmes langsom-mere, så du føler dig mæt i længere tid.
Afslut med en skive citron, da det fjerner olie-belægningen i munden.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 kommentar

  1. Kære Mette,

   Når du vælger en olie, skal du gå efter indholdet af EPA og DHA. Jo højere indhold pr. dosis, jo bedre kvalitet. Jeg vælger kun olier med et samlet indhold af Omega-3 på minimum 1700 mg og et indhold af EPA og DHA på over 500 mg pr. dosis. Tjek den olie du køber hvordan den ligger i forhold til dette:))

   Hos Arndal sælger vi kun Nordic Naturals.

   Den største fordel ved den flydende olie er, at man hurtigt vil opdage hvis olien er blevet harsk. Harsk olie er decideret sundhedsskadelig! Omvendt bliver olien kun harsk, når den kommer i forbindelse med ilt – og gør flydende olie jo i høj grad. Ulempen ved flydende fiskeolie er, at de fleste ikke bryder sig om smagen. Dette får mange til at ”glemme” at indtage olien, og så er det bedre at snuppe et par kapsler i stedet.

   Risikoen ved kapslerne er så omvendt, at man ikke aner om olien er frisk eller harsk. På den anden side udsættes olien ikke for ilt på noget tidspunkt. Selv under processen, hvor olien indkapsles, er olien forskånet mod ilt. Dermed er risikoen for harskning betydeligt lavere, men blot sværere at kontrollere. Man kan eventuelt selv foretage en stikprøve ved at bide hul på en kapsel og tjekke om olien er okay.
   Det sidste jeg lige vil nævne i forbindelse med kapslerne er, at selve kapslen udelukkende består af gelantine. Altså et helt igennem naturligt og ufarligt produkt. Der er ingen tilsætningsstoffer eller farlige sager i selve kapslerne, selvom rygtet måske har sagt noget andet.

   For en sikkerheds skyld, vil jeg til enhver tid anbefale flydende fiskeolie, men hvis man skræmmes af smagen, er der ingen umiddelbar grund til at være betænkelig ved at spise kapsler.

 1. Hej Lotte og Co.
  Hvorfor anbefaler du, at man ikke tager fiskeolie på tom mave? Jeg tager det hver morgen med ingefærshot eller grapejuice. Men jeg spiser først morgenmad ca 2t efter. Er det dumt?

  Vh. Line

  1. Hej Line,

   Hvis du ikke føler ubehag – eller får eftersmag af olien kan du sagtens gøre det.

   Har dog mange kunder, som synes “det kører lidt frem og tilbage i halsen”, hvis det ikke indtages sammen med mad. Det er selvfølgelig en vane sag.

   Men sagt du kan sagtens gøre som du gør:))

   Kh og god weekend.

   Lotte