DR Sundhedsmagasinet – Test person: Klaus Kirk Jensen – 40 år

Af d. 13. marts 2016

Klaus beskriver sig selv som værende fysisk aktiv privat. Han bor sammen med min kæreste. De løber sammen et par gange om ugen, og går næsten hver dag en aften tur. Han bor i København og går ofte til alle sine gøremål i byen. På sit arbejde bevæger han sig næsten ikke. Er direktør for en software virksomhed. Sidder meget hjemme og arbejder, og kører en del til Jylland i bil. Transport til og fra arbejde er der derfor ingen af.

Beskrivelse af et normalt kostindtag på en dag:

  • Jeg spiser generelt meget.
  • Jeg spiser næsten altid en eller anden form for morgenmad. Skyr, frugt eller rugbrød til hverdag. Rundstykker i weekenden.
  • Til frokost spiser jeg i gennemsnit ude på restaurant en gang per uge. Den andre dage spiser jeg typisk rygbrød eller boller med pålæg. Alternativt køber jeg en sandwich.
  • Til aften spiser jeg i gennemsnit ude på restaurant en gang per uge. De andre dage spiser jeg meget varieret. Fast food cirka 2 gange per uge.
  • Jeg Spiser chips, bland selv slik eller chokolade 2-3 gange per uge.
  • Jeg drikker rigtig meget vand, men får også 2-3 kopper kaffe per dag.
  • Jeg drikker vin 3-4 gange per uge

Klaus beskriver sig selv som en meget udadvendt person, der er glad for udfordringer. Klaus er gået meget ihærdigt i gang med vores forsøg om, at tabe så meget fedt som muligt på 1,5 uger. Og det er med højt humør og stor underholdningsværdi. I kan glæder jer til motivationsvideoer fra Klaus. De får i hvert fald mig til, at smile.

I forhold til programmet om fedt er Klaus interessant, fordi han umiddelbart ikke ligner en, der har behov for at tabe sig. Da Klaus kom ind i min receptions iført et flot jakkesæt, var min umiddelbare reaktion, at han ikke havde den rigtige profil til programmet.

Som du kan se af hans måling vejer han nemlig kun 81 kg. og hans BMI er ikke højt. Dog er fordelingen af muskler og fedt interessant. Muskelmassen ligger lige under midten af normalområdet. Fedtmassen ligger over normal området. Fedtprocenten er 28,3 procent, hvilket er forholdsvis højt, når hans vægt kun er 81 kg. Dvs. Klaus skal faktisk tabe sig for at være sund. Som mand skal fedtprocenten gerne være højst 20 procent.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *