DR.dk: ”Giv lov-tankerne” får bugt med dine januarforsæt

Af d. 20. januar 2017

Har udtalt mig til DR omkring nytårsforsætter. Du kan læse mine råd nedenfor og få flere gode råd af psykolog Henrik Tingleff.

  • Vær ikke for ambitiøs
    – Den største fejl, folk begår, er, at de laver for meget om på deres hverdag. De siger, at nu skal jeg aldrig spise søde sager mere, og jeg skal træne fire gange om ugen. Det holder så kun et par måneder, og så bliver det for meget, og man stopper helt med at træne. Det er for urealistisk. Sig i stedet til dig selv, at du skal træne et par gange om ugen, men til gengæld skal du gøre det helt indtil sommer.
  • Få andre med.
    – Lige meget om det handler om træning eller begrænsning af kalorieindtag, hjælper det at være flere. Alle undersøgelser viser, at når man aftaler at gøre noget sammen med andre, får man det gjort. Så find nogen at træne sammen med, så du ikke er alene om at nå dine mål. Det er psykologi på et banalt plan, og det virker.
  • Tag en sukkerkold tyrker
    – Oven på en periode med alt for mange småkager og slik, er det svært at vænne kroppen af med sukkertrangen. Derfor kan det være en god ide at tage en kort periode, hvor du overhovedet ikke rører de ting. Det tager omkring 14 dage at fjerne afhængigheden af sukker, og efter de par uger kan du så indføre søde sager igen på et fornuftigt niveau. Det samme gælder alkohol. Det er ikke for at være fanatisk, men for at komme tilbage på sporet og gøre det til et aktivt tilvalg, i stedet for at man bare langer ud efter slikskålen eller tager et glas vin af vane.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *