Lotte_Arndal_spisevaner

Det psykiske afspekt af at spise – 2

Af d. 18. september 2015

Stop med at gå på vægten 

Som jeg skrev i går, dukker der mange spørgsmål op undervejs, når man intenst fokuserer på sig selv, sine vaner og adfærd. Mange af pigerne har tilmeldt sig holdet, fordi de ønsker at tabe sig. Flere af pigerne har også listet andre ting, de ønsker at forbedre, såsom energiniveau, forbedret søvn, flottere hud etc. Men den store vinder er ønsket om at komme ned i vægt. Som underviser har jeg lært, at jeg fremover virkelig vil fokusere på at forklare deltagerne, at mit koncept ikke er et vægttabsprogram, men et sundhedsprogram og at et evt. vægttab er et resultat af den ændrede livsstil. Nu tænker du, hvad er forskellen? Den er stor, kan jeg kun sige. Den store forskel ligger i den mentale model, der ligger til grund for de ændringer og forandringer, hver enkelt skal igennem. At være sund, bygger på en følelse af overskud. Jeg har meget energi, sover godt, føler mig stærk, min hud stråler, min fordøjelse er god osv. Hvorimod et vægttab udelukkende bygger på de total, der står på displayet, når du stiller dig op på vægten. Tallet siger intet om, hvordan din krop har det. Ikke mindst fordi ønsket om at vægten fremviser netop et givet tal, er en psykisk overbevisning.

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *