Den må prøves, hvis der skal laves kage…..
Lakrids-nyfortolkning af den gamle sønderjyske rugbrødslagkage. Du bliver ikke skuffet!
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft. Blommer og hvider deles, hvorefter hviderne piskes stive. Vend forsigtigt lakridspulver, rørsukker og blommer i hviderne (lidt ad gangen) og til sidst valnødder, rugbrød og bagepulver. Hæld dejen i en smurt springform (20-25 cm i diam.) og bag den i ca. 30 min.
Når kagen er afkølet, skæres den igennem til to bunde. Mascarpone røres op med lakridssirup, og lægges sammen med bananskiverne og lagkagebundene. Lagkagen toppes til sidst med lakridspulver og drops, og er klar til servering.
Ingredienser
(6-8 portioner)
Rugbrødsbunde:
6 æg
200 g finthakket mørkt rugbrød
uden kerner
200 g rørsukker
1 tsk. bagepulver
100 g hakkede valnødder
2-3 tsk. Raw Liquorice Powder
Fyld:
2 bananer i skiver
400-500 g mascarpone
2-3 spsk. Sweet Liquorice Syrup
el. Salty Liquorice Syrup
Pynt:
2-3 tsk. Raw Liquorice Powder
15 stk. knuste Raw Liquorice Drops