Chips, slik eller popcorn?

Af d. 25. maj 2013

Hverken chips, popcorn eller slik er sundt. Det kan ikke overraske nogen! Men det er meget interessant at se på næringsindholdet i de tre:

  • Popcorn: 24 gram fedt, ingen sukker og 502 kcal pr. 100 gram
  • Kartoffelchips: 32 gram fedt, ingen sukker og 537 kcal pr. 100 gram
  • Matador Mix: 0,2 gram fedt, 79 gram sukker og 339 kcal pr. 100 gram

Popcorn og kartoffelchips skiller sig ikke meget ud fra hinanden. De indeholder en masse fedt (og det er ikke af den sunde slags!) og dermed en masse kalorier. Der er ikke skyggen af næring i og dermed er der i høj grad tale om ”tomme kalorier”.

Ser man på Matadox Mix er det lidt samme historie. Her er det bare sukker og ikke fedt, der vejer tungt. Så spørgsmålet er, om man helst vil have sukker eller fedt sammen med sin snack, når man er i biffen eller lignende.

Personligt går jeg aldrig amok i denne type fødevarer, men jeg ved at min krop og min hjerne fungerer bedre på popcorn end på sukkerholdig slik. Desuden fylder 100 gram popcorn betydeligt mere og virker mere mættende end slik.

Jeg kan ikke anbefale det ene frem for det andet. I mine øjne er det ”pest eller kolera”, men jeg synes man skal kende factsene, så man selv kan tage stilling.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 kommentar

  1. Nu vejer jeg selv kun omkring 53 kilo og er 171 cm høj. kan egentlig spise meget sukker alligevel sker der ikke den store forskel. Måske skulle jeg skifte slikket ud med chips. selvom det umiddelbart ser ens ud li

    bare efter 300 g er der jo næsten 500 kcal til forskel