Brian Lykke: PodTræning

Af d. 27. maj 2015

PodTræning

Jeg kan godt lide at træne. Det kan jeg da. Jo jo… Men af og til er det eddersparkemig hårdt og træls og irriterende og kroppen gider bare ikke. I ved, når det er én af den slags dage. Og hvor finder man så lindring? Jeg har ofte, som mange andre, lyttet til musik når jeg har trænet. Jeg samler typisk en playlist og så går det sgu lidt nemmere. Men jeg bliver relativt hurtigt træt af de samme sange. Og hvad gør man så når man synes radio udbuddet er lidt sløjt i disse år – naturligvis med udtagelser. Men dem fanger man jo ikke nødvendigvis lige når man træner. Derfor har jeg i et godt stykke tid lyttet til diverse såkaldte podcasts i stedet. I starten udelukkende satire podcast, da det er der min faglige interesse ligger. Men efterfølgende alle mulige slags. En podcast kan jo være et radioprogram man streamer eller downloader hvis man ikke fik lyttet til det da det blev sendt. Men det er også, hvilket for alvor gør platformen interessant, alle mulige almindelige og ualmindelige mennesker der smækker 15 minutter, en halv time, en time eller mere sammen med det de nu synes er interessant og smider det ud i cyberspace – typisk på itunes eller soundcloud og typisk er det gratis. Og der findes utrolig meget l.o.r.t. men heldigvis også sindssygt meget godt lyttemateriale derude. Alt efter hvad ens interesse er men det smukke er at netop podcasts kan åbne for helt nye interesser.

Her er nogle udvalgte kvalitetspodcasts jeg kan anbefale:

Serial

  • En amerikansk journalist går i købet på en gammel mordsag og dokumenterer løbende hendes proces. Det er en helt igennem fantastisk spændende podcast som har høster international anerkendelse. Skynd dig i gang!

Den Korte Radioavis

  • Satireradioprogram fra Radio24Syv men Rasmus Brun og Frederik Cilius. Noget af det bedste danske satire nogensinde. Det er imponerende.

WTF med Marc Maron

  • Den amerikanske komiker Marc Maron spurgte for år tilbage sin manager hvad han skulle gøre men sin karriere. Manageren sagde ”det ved jeg virkelig ikke”. Derefter startede Maron sin egen podcast og 595(!) afsnit senere er den verdensberømt. Start med afsnittet hvor Louis C.K. er gæst.

Sangilds samtaler

  • Torben Sangild, kulturforsker, anmelder, forfatter og radioværk, taler med udvalgte stand up komikere om deres stil, materiale, inspirationskilder og meget mere. Fagnørdet på den gode måde.

Afdøde danske

  • Brian Mørk inviterer kollegaer til at fremmane afdøde danskere. Det er originalt og man ved aldrig hvad der kommer til at ske.

Men in Blazers

  • Ekstrem populær podcast om engelsk og international fodbold. To engelske gutter laver podcasten fra USA og tror fast på at fodbold er fremtidens sport i Guds eget land.

Der er mange mange flere hamrende gode – kig selv iTunes igennem. Der er helt sikkert noget for dig. God træning og god podcast jagt!

Brian Lykke

PS: Nå ja, så kan jeg da også lige sådan helt i parentes nævne at jeg også selv laver en ugentligt podcast. Den hedder Bremsesporet og udkommer hver fredag på bt.dk og itunes. Den er også god at træne til:)

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *