Betænkelige motiver bag allergi-trenden

Af d. 21. januar 2015

Denne her artikel har nogle spændende pointer omkring sundhed og trends.

Du kan klikke ind og læse hele artiklen nedenfor. Har trukket nogle hovedpointer op her:

 

  • Det er positivt at der er kommet en øget interesse for sund kost, og at folk udforsker nye madvarer.
  • Det er dog bekymrende at allergivenlige-produkter har fået et ufortjent stempel som værende sundmad.
  • Mange er begyndt at undgå gluten og laktose helt uden at have en diagnose bag sig. Og på trods af der siges at folk der undgår gluten kan kurere autisme og psoriasis – så er det altså ikke bevist at det føre til et vægttab.
  • Det kan være en ulempe for folk der ikke er allergiske for gluten at udelukke det fra deres kost. De vil dermed ikke få fuldkorn, som bestemt også er en vigtig ting for kroppen. Fuldkorn er med til at give lave risiko for hjertekarsygdomme, type 2-diabetes og påvirker dit tarmsystem.
  • Det er desværre ikke nemt at komme til en ernæringsfysiolog og derfor laver mange en selv-diagnose med hjælp fra tjeklister på nettet, hvor de synes de har lignende symptomer.
  • Du kan også tage en blodprøve hjemme og sende den til et udenlandsk lab og få testet fødevareallergier. Det er desværre bare ikke altid helt korrekte svar, og det kan føre til en dyr omgang i forsøget at erstatte og udskifte fødevarer som ikke reelt behøver at blive skiftet. Det kan også fejl behandles og dermed overse en mere alvorlig tilstand.
  • Den allergi-trend der foregår er typisk oppustet af kendisser og alternative behandlere som ikke er eksperter inde for området, men har stor effekt på medierne.

 

 

 

 

 

 

Læs artiklen her

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.