Asparges i to forskellige varianter

Af d. 28. juli 2013

Asparges i to forskellige varianter. De grønne med kylling og kartofler.Og nedenfor hvide asparges med laks og kartofler.

Både grønne og hvide asparges bugner af kostfibre. Blandt andet indeholder de inulin,  som har den fordel, at det ikke kan nedbrydes af den menneskelige organismes fordøjelsesenzymer, men derimod nedbrydes det af den mikrobiologiske flora i tyktarmen. Det gavner fordøjelsen i stor stil!

Begge aspargestyper indeholder lige mange kostfibre, og mætter dermed godt på trods af  sit lave indhold af kalorier pr. 100 gram. Asparges indeholder desuden store mængder  folat. Folat er gavnligt i forbindelse med produktion af blodceller og har vist sig at virke forebyggende mod hjerte-kar-sygdomme samt visse kræftformer.

Asparges_02 copy

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.