Artikel: Kan vi nudge os selv?

Af d. 21. april 2018

Vil lige dele en interessant artikel med dig som jeg har fået tilsendt fra CBS, hvor jeg har læst min cand.merc. Der er nogle væsentlige pointer i forhold til kost og sundhed.

“Nudging. Det lille engelske ord, der som markedsførings- eller kommunikationsbegreb ofte forklares med ”et venligt skub i en bestemt retning”, er som fænomen blevet både studeret, testet og efterprøvet i stor stil.”

“Oftest som en påvirkning udefra. Fra afsender til modtager. I mange tilfælde virker det, og i nogle tilfælde er det endda ganske effektivt.”

”Der kan være flere grunde til at vælge at abonnere på en måltidskasse. En væsentlig årsag er den bekvemmelighed, der er forbundet med at få sine indkøb bragt til døren. Men vi kan også konstatere, at de abonnenter, som vi har interviewet, i høj grad også beskytter sig selv mod at komme i den situation, hvor de skal foretage et valg mellem den dyre, økologiske kylling og den meget billigere men konventionelle kylling. Dermed bruges abonnementet på den rent økologiske måltidskasse også til at fastholde sig selv i sit overordnede valg om at købe og spise økologiske fødevarer,” forklarer Gabriele Torma.

Læs artiklen HER.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *