Artikel fra Weekendavisen (børn og sukker)

Af d. 18. september 2014

FORBUDSTIDEN – ARTIKEL FRA WEEKENDAVISEN

Ved ikke om du har læst artikelen i Weekendavisen, hvis ikke kan det anbefales. Har ridset et par punkter op nedenfor. Bemærk specielt den med, at det ikke er videnskabeligt belæg for, at mindre sukker giver roligere børn.

– “Rundt omkring i landets institutioner er der opstået en 0-sukker-politik. Idéen er ikke at det skal give mindre huller i tænderne,
men at det skal give mere ro i klassen. Dette er der dog intet videnskabeligt belæg for, siger Kim Fleischer Michaelsen.
På trods af dette er utallige forældre blevet bedt pænt om at tage fødselsdagskagen med hjem igen.
Og dette skaber blot en større interesse hos børnene, at vide det er forbudt.

-Terapeuten Pernille Ungemann, der har speciale i spiseforstyrrelser, udtaler også denne stigende interesse hos børnene, når de ikke må.
Det resultere i, at de ved givende lejlighed, som en børnefødselsdag uden 0-sukker-politik, går amok og propper sig i alt det “forbudte” ind til der ikke kan være mere og det hele ryger retur.
Unge piger, hun har i terapi, viser også denne adfærd, da de allerede fra børnehaveklassen, har fået af vide de skal passe på med sukker og fedt.
“Det skal børn ikke bekymre sig om, det er vores ansvar” (forældrenes)

– Børn kopiere deres forældre, så når de ser mor kigger i spejlet siger “jeg er tyk”, så spejler de det!
Dette gælder også de stramme slankekure, 5xløbeture om ugen osv.
Alt skal være speltmel, sukkerfrit og 400g grønt, ydermere er der kommet flere og flere bøger og opskrifter der foreskriver hvordan dit barn bliver sundest muligt, ved at følge en masse regler, som børn jo inderst inde ikke helt forstår.”

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *