Appelsinhud

Af d. 2. august 2018

Flot hud på lårene er et ønske de fleste kvinder har. Jeg har faktisk mange kvinder, som ikke nødvendigvis ønsker at tabe sig væsentligt, men blot at stramme kroppen og dermed huden op. Herunder at reducere deres appelsinhud på lårene. På mine 12 ugers Boot Camp forløb erfarer jeg, at alle kvinderne opnår betydelig forbedring, dvs. reducering af deres appelsinhud via kostændring og træning.

Læs hvad plastikkirurg Marie Louise von Sperling har at sige om appelsinhud:

”Appelsinhud (cellulite) er noget, der rammer de fleste kvinder (og nogle mænd) før eller siden. Både tynde, slanke, normalvægtige og fede mennesker kan udvikle det med tiden i større eller mindre grad.

Hvorfor opstår appelsinhud?

Appelsinhud opstår, når fedtet på fx lår og mave “kvælder ud” af det bindevævs-skelet, det ligger i. Derved opstår små “brosten-lignende” buler i huden, der får den til at se ujævn ud.

Appelsinhuden kommer snigende i takt med at bindevævs-skelettet bliver svagere, som tiden går -men kan også komme som led i overvægt eller væskeophobning i huden.

Der er flere ting, der gør sig gældende for om man udvikler appelsinhud.

-Hudtypen

Mænd udvikler sjældent appelsinhud, fordi de har en stærkere hud og bindevæv sammenlignet med kvinder og generelt mindre fedt på kroppen end kvinder.

-Overvægt øge risiko for appelsinhud. Jo mere fedt på kroppen, des mere fedt i bindevævet. Tyngden af fedt vil trætte bindevævet og det vil blive slapt.

Ens hudtype har betydning for om du får appelsinhud tidligt eller sent i livet.  (En “stærk” hud og bindevæv udvikler ikke i så høj grad appelsinhud)

-VÆSKEOPHOBNING i kroppen (ødemer) kan gøre appelsinhud mere tydelig.

Kan man gøre noget selv?

Det bedste er, at prøve holde sig indenfor normalvægt og leve spise sundt, så man ikke hober store mængder fedt op på kroppen og ikke udvikler ødemer i kroppen.

Træning i sig selv er med til at balancere en sund livsstil over tid, man kan ikke som sådan ”redde” appelsinhuden med træning, hvis den er kommet. Dog vil man formentlig se mindre appelsinhud på en stor gruppe folk, der træner sammenlignet med en stor gruppe folk, der aldrig har trænet. Men igen, der er også en stor komponent af genetik, der spiller en rolle for, om man får appelsinhuden eller ej. Træning nedsætter fedtmængden i kroppen, hvis man på samme tid ikke spiser for mange kalorier, så på den måde virker træning indirekte på tendensen til appelsinhuden opstår.

At bruge en ”cellulitiscreme” eller scrub i badet fjerner desværre ikke selve appelsinhuden. Creme og scrub kan holde overfladen jævn og blød, men ikke fjerne de dybe buler. Det skyldes bla at cremerne fordamper inden, de får ned i fedtet.

Der findes nyere kirugiske løsninger, hvor man bryder de bindende strøg i huden, men de er omkostelige og man har ikke mange år forsøgt diverse metoder, og aldrig rigtig fundet en ”golden standard” for at fjerne appelsinhuden helt. ”

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *