Anette Toftgård: Jeg er absolut ingen træningspige

Af d. 29. januar 2015

Jeg er absolut ingen træningspige, og mine undskyldninger og overspringshandlinger, for at komme i gang, har mildest talt stået i kø meget længe… Velvidende at en sund krop ikke kommer dumpende ned fra himlen, er jeg godt klar over, at der må ske noget, og at jeg må finde en måde at styrke min krop.

Men med fuldtidsjob og 3 børn, kan der dog nemt opstå noget akut, og derfor er det vigtigt for mig, at min træning er fleksibel, men dog målrettet, for ellers kender jeg mig selv godt nok til, at jeg hurtigt mister gejsten igen.

Så for 14 dage siden købte jeg min fantastisk dygtige veninde, Lotte Arndals bog: Styrketræning for kvinder. Som altid, har hun givet mig mange øjenåbnere, og ikke mindst med den her bog. Den er nem forståelig, med et træningsprogram der er til at overskue, og med øvelser som faktisk også kan laves derhjemme, når der er pres på hverdagen.. Vigtigt..

Inden jeg rigtigt gik i gang, skulle jeg lave forskellige test, for at måle min styrke, balance og kondital. Jeg har ikke lavet en cubatest i 30 år, og den og de andre test, var selvfølgelig under middel. Jeg ved ikke helt hvad jeg havde regnet med, men det er da aldrig  fedt at få dårlige fact smasket lige i hovedet. Specielt når den eneste der har ansvaret for det, er sig selv.

De sidste 2 uger, har jeg så trænet 6 gange – 3 gange hver uge, som Lotte anbefaler i bogen. Jeg er på begynder A, og arbejder mig langsomt fremad. Selve træningen varer ca en time hver gang, og er en kombination af styrketræning og løb…De første gange var jeg ganske enkelt ved at dø, og havde blodsmag i munden. Shit, det var hårdt, og tanken om at hoppe ned fra det løbebånd, og løbe langt væk, opstod jo hele tiden…

Men jeg blev, og det der er ret vildt, er at jeg allerede kan mærke, at jeg er blevet stærkere, og har fået en bedre kondition. Jeg tror næppe andre kan se en forskel, men det er egentlig heller ikke det, det handler om for mig. Mit mål er at få en sund, en og stærk krop, og jeg glæder mig virkelig til at se, hvor jeg langt jeg kommer de næste 3 måneder, med min faste følgesvend, og nye bedste ven – Lottes bog…

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *