Anette Toftgaard: Trænings status 3

Af d. 15. april 2015

8 uger og 10 dage – præcist – er der gået, siden jeg startede med at træne efter Lottes bog: Træn dig 10 år yngre.

Jeg er blevet en del klogere på mig selv, og hvor er det fantastisk i en alder af 43 år. Jeg har opdaget og erkendt, at det godt kan lade sig gøre, at bryde med gamle vaner, overbevisninger og undskyldninger. Jeg syntes egentlig selv jeg er ret sej!!

”Jeg gider ikke træne, hvilken forskel gør det egentligt?”
”Jeg vil aldrig kunne presse 2-3 timers træning ind om ugen”
”Jeg vil hellere være sammen med mine børn, end at bruge tiden på træning”
”Jeg er for gammel, for tyk, for doven, og jeg har i hvert fald ikke tid til at gå i gang lige nu”

Men det passer ikke! Det er jeg nok det bedste eksempel på. Jeg har holdt min trænings plan, og jeg har rykket mig helt vildt. For et par måneder siden, var der ikke noget der kunne ligge mig mere fjernt, end at vågne lørdag morgen, og have lyst til at gå ned og træne. Men det gør jeg nu, og det føles fantastisk. Øvelserne er nemme at forstå, og de varierer hele tiden mellem styrke og konditions træning, så det bliver ikke kedeligt. Og selv om det er så rocker hårdt nogen gange, og jeg slet ikke kan vente til timen er ovre, så er min erfaring nu, at min krop får det bedre, jeg bliver gladere – og selvom det virker sådan, så ved jeg at jeg ikke dør af det.
Om jeg er ved at ramme de 33 år, kan jeg ikke sige, men jeg har fået synlige muskler, og min kondition er mærkbart bedre. Og det med at have dårlig samvittighed over for mine børn, og ” Jeg vil hellere have en slap røv, end at bruge kostbar tid fra mine børn på træning”, syntes jeg er den dårligste undskyldning af alle. Jeg har fået meget mere overskud, og måske også en strammere røv:). Men dybest set så handler det om mig, helt egoistisk – om at jeg får det bedre, og det nyder jeg helt vildt.
Så tak for den nye indsigt – Lotte, og for en fantastisk bog. Jeg glæder mig til, at jeg lige om lidt skal op på næste niveau i bogen:)

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *