Træning

De fleste ved, at forbrændingen falder med alderen. Men hvor meget?

 

 

Alderen påvirker basalstofskiftet, med et estimeret fald i basalstofskiftet på ca. 1-2 % pr. tiår fra og med 20-70-årsalderen. En del af dette fald er tilskrevet størrelsen og aktiviteten af kroppens fedtfrimasse (Burke & Deakin 2001, kap. 6). Basalstofskiftet bestemmes i høj grad af en persons vægt, hvorved et fald i såvel fedtmassen og/eller fedtfrimassen, direkte vil betyde lavere stofskifte. Hvis bilen pludselig vejer mindre, skal der en mindre motor til for at køre bilen. Dertil vil mindre brændstof forbrændes.

 

4 kommentarer

 1. Hvis en person er overvægtig har de så typisk så et højt eller et lave basalstofskifte?

  Hvordan kan man forbedere sit basalstofskifte?

 2. Kære Anja,

  Man forbrænder typisk mere, når man er overvægtig. Det koster energi/kalorier at “bære” en krop, der eksempelvis vejer 30 kg mere.

  I forbindelse med det koncept jeg har lavet med Peter Lund Madsen har jeg lavet en manuel, hvor jeg beskriver basal stofskiftet. Hvis du sender mig en mail på lotte@arndalspa.dk, så kan jeg sende dig manualen. Der vil du finde den teoretiske forklaring:)))

  Kh Lotte

 3. Hej Lotte

  Er det stadig muligt at få tilsendt din manual vedr. basalstofskiftet?

  Mvh. Cecilie

 4. Hej Cecilie,

  Har lavet en manuel, som følger med til sundhedskonceptet – 24 timer – som jeg har lavet sammen med Peter Lund Madsen. Det er som sådan ikke en manual vi sælger. Hvad præcis er det du ønsker kendskab til:))) Kh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment