Protein og grønt i morgenmåltidet

Af d. 22. januar 2015
Franskbrød, rundstykker, cornflakes og frugtyoghurt er selvsagt ikke sunde valg til morgenmad. Det er ren kulhydrat og indeholder store mængder sukker. Det ved de fleste. Men jeg oplever ofte, at folk tror, at de spiser optimalt, fordi de eksempelvis spiser müsli, havregrød, yoghurt eller rugbrød med fedtfattig ost til  morgenmad. Problemet med den slags morgenmad er, at den ikke indeholder nok protein og slet ingen grøntsager. Hvis du spiser mange kulhydrater fra morgenstunden, vil dit blodsukker stige og falde ligeså hurtigt igen – og så bliver du sulten. Derfor skal du have protein og grøntsager på tallerknen fra morgenstunden. På den måde kan du holde dig mæt helt indtil frokost. Protein (og kostfibre) hjælper til, at din mavesæk bliver tømt langsommere, hvilket sikrer mætheden, og så stabiliserer det dit blodsukker, hvilket giver dig mindre trang til at snacke.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *