Umahro Cadogan: Pocherede æg med appelsin, artiskokhjerter og oliven

Af d. 23. september 2013

”Syret” var min vens første kommentar, da han så denne forret. ”Respekt” var det første ord, han ytrede, efter at have smagt den.

Mængde: Forret til fire personer.

Tilberedningstid: 15 til 18 minutter.

Holdbarhed: Kan gemmes et døgn i køleskabet.

Anvendelse: Som forret, som salat i madpakken eller som en del af brunchen.

 Du skal bruge

  • Vand
  • Et lille skvæt eddike
  • 4 økologiske æg
  • 4 marinerede artiskokhjerter, afdryppede og delt i kvarte
  • 1 økologisk appelsin, skåret i papirtynde
  • skiver
  • 1 dl ægte, sorte og udstenede oliven, skåret i halve
  • 1 stor håndfuld friskplukket basilikum
  • 2-3 spsk ekstra jomfruavocado- eller mild olivenolie
  • 1-2 spsk balsamicoeddike
  • 1⁄2-1 spsk sojasovs
  • Friskkværnet, sort peber

Så let er det

Bring en mellemstor gryde vand i kog og tilsæt eddike. Skru ned, når vandet koger. Slå æggeneud i vandet et efter et og rør nænsomt. Giv æggene omkring 3 minutter, til hviden er fast, og blommen stadig er smilende.

Løft æggene op af vandet og lad dem dryppe af. Vend forsigtigt æg, artiskokhjerter, appelsin, oliven, olie, eddike, sojasovs, basilikum og peber sammen i en passende skål og fordel det på 4 tallerkener.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.