Umahro Cadogan: Honning-appelsin-kylling

Af d. 12. november 2013

De aromatiske olier fra appelsinen og honningens sødme strømmer over i kyllingekødet, samtidig med at skindet karamelliserer en smule indefra og udefter.

Mængde

Et godt aftensmåltid til en hel familie, hvis der følger grøntsager og nogle kulhydrater med.

Tilberedningstid

En time og 40 minutter.

Holdbarhed

Rester, der ikke spises i første ombæring, kan holde sig to dage i køleskabet.

Anvendelse

Som aftensmad sammen med ekstra grøntsager og nogle kulhydrater. Resterne er oplagte i madpakken eller som en kold frokost dagen efter.

Du skal bruge

  • • 1 dl brun riseddike eller æblecidereddike
  • • 1 dl honning
  • • 1⁄2 dl gurkemeje
  • • 3 dl vand
  • • 1 økologisk appelsin, skåret i tynde skiver
  • • 1 økologisk kylling
  • • Hav- eller stensalt
  • • Friskkværnet, sort peber

Så let er det

Pisk eddike, honning og gurkemeje sammen. Løsgør al skindet på kyllingen uden at ødelægge det. Brug dine fingre og begynd med forsigtigt at løfte skindet på undersiden af brystet. Stik fingrene neden under skindet hele vejen op til halsen og løsn derefter forsigtigt skindet på lårene og på siderne af kyllingen.

Fordel appelsinskiverne under det løse kyllingeskind. Hæld så honning-eddike-gurkemeje-marinaden ud under kyllingeskindet, så den spredes over det hele.

Drys kyllingen med salt og peber, læg låget på römertopfen og sæt den i ovnen. Stil temperaturen på 225° eller 250°c, alt efter hvad din ovn kan præstere.

Giv kyllingen 90 minutter og nyd herlighederne bagefter.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *