Ugens tanke og gode råd til dig

Af d. 26. april 2015

Sidder her en søndag formiddag og samler op på alle de dejlige mennesker jeg kostvejleder. Og udfra det har jeg en (synes jeg) meget væsentlig pointe!!!

De fleste ønsker at optimere deres sundhed, energi og vitalitet.

Og dernæst ønsker alle jeg vejleder næsten også at tabe sig.

Når jeg vejleder kombinerer jeg naturligvis de to. Dvs. at der skabes et energiunderskud samtidig med at fordelingen af både mikro og makro næringsstoffer optimeres. Dvs. at jeg sikre mig, at dem jeg vejleder via valget af madvarer får vitaminer og mineraler nok, og at  fordelingen af kulhydrat, protein og fedt er god.

Når det er sagt, så har vi alle dage, hvor de gode og optimale sammensætninger af den sunde tallerken ikke lykkes. Sådan en uge har jeg netop selv haft. Hvor jeg hele tiden har truffet det bedst mulige valg, der har været muligt. Eksempelvis er det første gang i denne uge, at jeg sidder ned og spiser en omelet. Og sådan er livet jo nogle gange.

Det der er min pointe er, at selvom kosten ernæringsmæssigt ikke er den optimale behøver det IKKE BETYDE, at du bare spiser derud af og øger indtaget af din mad.

Jeg anbefaler ikke du spiser croissanter til morgenmad hver dag. Men at du gør det en gang i mellem behøver ikke betyde, at du tager på. I forhold til ønsket om at tabe sig og holde vægten er der kun en grundlæggende regel og det er TERMODYNAMIK. Kost indtag handler om energi ind og bevægelse om energi ud.

Så husk, når du har travle dage, hvor det hele vælter, at du rent faktisk godt kan tabe dig eller holde din vægt. Også selv om du ikke har fået en omelet eller andet mættende protein til morgenmad. Og eksempelvis ikke har fået en god salat eller andet sundt du vælger, at lave når tiden og overskuddet er der i din travl dag.

 

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *