Træg mave – Svar på gårdagens indlæg

Af d. 15. juni 2012

Spørgsmål på gårdagens indlæg:

Hvad mener du med klidkiks og HUSK? Og er rugbrød bedst ristet eller ikke-ristet?

 

Såååå mange grøntsager: er det f.eks. en til to gange salater om dagen + det der nu følger med de andre måltider?

SVAR:
Det vigtigste er vandet og fibrene fra korn (fx rugbrød). Det er passende med cirka 300-400 gram grøntsager om dagen og 60-120 gram rugbrød alt efter energibehov. Drik altid masser af vand samtidig med. Ellers forstopper fibrene i stedet.
HUSK kan du få i Matas og på apoteket. Det er loppefrøskaller, som er kompakte produkter af de rigtige fibre. Men de skal ikke overdrives. Følg anvisningerne og husk altid masser af vand!!
Klidkiksene er næsten udelukkende fibre. Indeholder næsten ingen kalorier. Kan købes i helsekost også. De er meget effektive. De er meget tørre, så det kræver, at der drikkes vand til dem, for at de opløses. En god ide er også at blande dem med en yoghurt natural. Anbefaler 1-3 tre klikkiks om dagen, alt efter, hvordan maven reagerer. Prøv dig frem:)
Det gode ved ristet rugbrød er, at man som regel tygger det bedre og i længere tid. Dermed hjælper man fordøjelsesprocessen på vej, ved at danne nedbrydende enzymer i munden og minimere det følgende “kværne-arbejde” i mave og tarm.
Men hvis man tygger rugbrødet nok, behøver det ikke være ristet.
Undertryk ALDRIG trangen til at gå på toilettet. Man kan miste refleksen med tiden… Og så er det helt galt.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *