Torskerogn: En god og mættende kilde

Af d. 18. marts 2013

Torskerogn er en super god og mættende kilde til gode proteiner, sunde fedtstoffer og en masse vitaminer og mineraler.

Men det kan godt betale sig, at læse på varedeklarationen og undersøge om det rent faktisk er rogn fra torsk, der er i dåsen. Det har vist sig, at det ofte er blandingsprodukter af de – på gældende tidspunkt – billigste rogntyper, der  findes i dåserne.
I april foretog Politikken sig en undersøgelse som viste, at kun 4 ud af 9  rogntyper indeholdt ren torskerogn. Andre fisks rogn kan selvfølgelig også være sunde, men når man tror man får torskerogn, skal man jo også have det. Det er svært at vurdere sundhedseffekten af en fødevare, man ikke kender til indholdet af.
Samtidig viste det sig en smagstesten, at den “rigtige” torskerogn slog de andre:)

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.