Slanker det at spise grøntsager til sine måltider?

Af d. 9. maj 2013

Man får ikke færre kalorier af, at tilføre sit måltid en omgang grøntsager. Men det smarte ved det er, at man normalt vil spise mindre sovs og kartofler, hvis man spiser grove grøntsager til sit måltid – og dermed vil det samlede kalorieindtag måske blive mindre. Det er bare vigtigt, at være opmærksom på mængderne samlet set. Ellers kan det være ligegyldigt – rent kaloriemæssigt!

På den anden side vil der altid være en gevinst ved at tilføre et måltid noget grønt. Man får reduceret det samlede mættede fedtindtag til fordel for nogle sunde kulhydrater og kostfibre, som mange mennesker får for lidt af.

Jeg fik fiskefrikadeller med persillesovs og kartofler hos mine forældre. Jeg valgte at tilføje en god portion revne gulerødder med citronsaft. På den måde steg min anbefalede daglige tilførsel af:

  • A-vitamin fra 10 % til 116 %
  • C-vitamin fra 49 % til 75 %

Min samlede kaloriemængde steg kun med 38 kcal. Men lur mig, om ikke jeg havde spise en ekstra delle og lidt ekstra sovs, hvis jeg ikke havde haft mulighed for at spise revne gulerødder til. Og så havde kaloriemængden med garanti steget meget mere – uden at jeg havde fået de ekstra vitaminer.

Så i det store hele vil jeg påstå, at det slanker og gavner, at spise grøntsager til. Men som sagt kun, hvis man trækker noget fra et andet sted.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *