Er shellak ikke noget man lægger på neglene? Eller er det også i denne Cruesli?

Af d. 24. august 2018

Forleden dag ville mine børn gerne have en pakke cruesli. Ikke noget vi køber hverdag, men omvendt også ok, at købe nogle gange.

Mens jeg sidder og tygger mig igennem min egen mad sidder jeg og læser varedeklarationen. Og tror reelt at jeg læser forkert. Der står nemlig shellak. Min første indskydelse er som overskriften – hører shellak ikke til på neglene.  Men svaret er åbenbart nej – shellak er et e-nummer, e-904 for at være helt præcis.

Det bruges som en overfladebehandling af søde sager, nødder, kaffebønner og nogen kosttilskudstabeletter. Derudover kan frugt også være behandling med det, f.eks. æbler og pærer. Dets funktion er at give en blank og modstandsdygtig overflade, og er lavet af harpiks ved hjælp fra en speciel luseart (Koed. M, Forbrugerrådet Tænk, 2013). Der findes pt ikke den store viden om overfladebehandlingen.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *