Sådan skal fordelingen se ud på din tallerken
Af d. 25. januar 2014
Del din tallerken op i en halv og to kvarte. Den halve er til grøntsager. Den ene kvart til protein og fedt og den anden kvart til grove kulhydrater. Om proteinerne er kødsovs eller gourmetbøf, om grøntsagerne er broccoli, spidskål eller gulerødder, og om kulhydraterne er rugbrød, kartofler eller brune ris, er ikke så afgørende. Det vigtige er, at de tre makronæringsstoffer har den rigtige sammensætning.
Du opnår en langt større mæthedsfornemmelse, hvis alle tre makronæringsstoffer er til stede i de rette mængder. Samtidig er det vigtigt, at du spiser varieret, så du får alle de nødvendige mineraler og vitaminer. Du skal altså være opmærksom på, at der eksempelvis ikke altid ligger broccoli på grøntsagernes plads. Alle mine bootcampdeltagere oplever gode resultater på meget forskellig kost – netop fordi min vejledning handler om makronæringsstoffer og ikke bestemte fødevaregrupper eller superfoods. Jeg laver ikke specielle opskrifter og kostplaner. For du skal selv på nem vis kunne fylde din tallerken ud fra enkle principper. Ikke bare derhjemme, men også på restauranten, ved frokostbuffeten, og til mormors 70 års fødselsdag.