Sådan fordeler du dine kostgrupper!
Det er en rigtig god ide at spare på de drøje kulhydrater, hvis man gerne vil holde den slankelinje. Dog betyder dog IKKE, at man helt skal undgå kulhydrater. Folk var i mange år bange for fedt. I dag er mange bange for kulhydrat. Kulhydrater er ikke usunde. Dvs. nogle er selvfølgelig bedre end andre. De gode af slagsen kan indtages med god samvittighed, men det handler om mængden.
Kulhydrater er brandstof. Specielt de drøje af slagsen som brød, kartofler, ris og pasta.
Jeg har som grundregel en fordelingsnøgle. Se billede. Denne fordelingsnøgle går ud på, at de drøje kulhydrater maksimum udgør 1/4 af tallerken, når man ønsker at holde den slanke linje. Bemærk, hvor stor en andel af tallerken, der udgøres af grønt. Samt 1/4 af proteiner.
Denne fordelingsnøgle er meget enkel, og kan følges uanset, hvad og hvor man spiser.