Pæn afføring? Ikke et flatterende emne, men super relevant!

Af d. 1. februar 2012

Ja, jeg ved da godt at det ikke er det mest flatterende emne, men afføringen er vigtig at fokusere på da den afslører en masse om tilstanden i vores krop.

Hold derfor øje med hvordan din afføring ser ud.

  1. Hvis der er ufordøjede dele i afføringen, er det tegn på at din fordøjelse ikke virker optimalt. Tyg maden grundigt og frigiv dermed flere fordøjende enzymer allerede i mundhulen.
  2. Er afføringen tynd kan det være tegn på en mild forgiftning og at kroppen vil af med ”giften”, men det kan også skyldes at bakteriebalancen i tarmen ikke er i top. Spis gerne mælkesyrebakterier (håndkøb på apotek eller i Matas) i en periode og se om det hjælper.
  3. Sjælden trang til afføring og meget hård afføring skyldes meget ofte dehydrering. Drik en masse vand hver eneste dag og ikke kun på de dage hvor den er gal.
  4. Små usammenhængende knolde og sjælden trang til afføring skyldes ofte mangel på kostfibre. Spis fibre fra både fuldkorn og grøntsager for både at få den vandopløselige og de vanduopløselige fibre. De virker nemlig på hver deres måde
  5. Ildelugtende afføring som synker til bunds er meget ofte tegn på en slags forgiftning i kroppen. Det kan både skyldes at man har drukket for meget alkohol, spist medicin som kroppen ikke kan håndtere eller har spist fødevarer med meget højt indhold af usunde tilsætningsstoffer. Giv din krop en pause fra de usunde ting, dyrk motion, gå lange ture, drik vand, sov godt om natten og spis grønne grøntsager og fisk. Så finder tarmene hurtigt sin balance igen. Hvis du er så uheldig at måtte indtage antibiotika, vil jeg anbefale dig at spise mælkesyrebakterier (probiotika) under hele kuren for at passe på tarmbakterierne, som eller bliver ødelagt at antibiotikaen.

Det mest optimale er at går på toilettet 1-3 gange om dagen og efterlade en jævn, brunkagefarvet pølse på 10-15 cm.

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *