Hvad påvirker om du får trænet og bevæget dig?

Af d. 11. september 2018

Med bevæge dig mener jeg helt almindelig daglig motion som at gå og cykle, og med træne mener jeg, at du finder gummiskoene frem og går til en eller anden form for fitness, spinning, tennis eller noget i den retning.

Grunden til, at jeg har taget dette billede af min søns gummistøvler er, at da jeg i dag afleverede min søn Sebastian i vuggestuen, regnede det. Jeg kommer ind af døren og bliver mødt af pædagogerne, som er i fuld gang med at give alle børnene regntøj på.

Når man er et-to år, er det ret omstændeligt. Det tager lang tid, børnene løber væk, der er en, der mister sine gummistøvler …

I gangen står lederen af institutionen. Jeg siger ”Nå, I skal ud”, og hans svarer ”Ja, vi tager ud i al slags vejr”. Jeg svarer, at det synes jeg, er rigtig fedt, for der hvor min datter gik i vuggestue, gik de kun ud, hvis det var godt vejr. Så når jeg hentede hende på dage, hvor det havde regnet eller blæst eller været koldt, havde børnene ikke været ude. Det var selvfølgelig noget, vi talte om i forældregruppen, men sådan var de pædagoger, der var der.

Han siger lidt nøgternt, at det jo regner meget i Danmark, så børnene skal lære, at det ikke er en hindring for at tage ud.

Jeg går derfra og tænker, at det var meget fedt sagt. For i mit arbejde møder jeg lige præcis vejret som en afgørende faktor for, om folk får bevæget sig. Og her tænker jeg ikke kun på, om folk kommer ned i centeret og træner, men også på det at gå og cykle og få bevæget sig i det daglige. Hvor du bruger din krop som transportmiddel til og fra arbejde og gøremål. Og måske endda vælger at gå eller cykle en tur, når du kommer hjem fra arbejde.

Det har været en meget varm sommer, og jeg har så mange, at jeg ikke kan huske antallet, at det simpelthen har været for varmt. Og selvfølgelig er det for varmt, hvis man står kl. 12  i 40 graders varme i Spanien og spiller tennis. Det er ikke det, det er min pointe. (Men så kunne man måske spille tennis om morgenen eller om aftenen).

Men folk har sagt, at de ikke kan gå 10.000 skridt, da det simpelthen var for varmt her i Danmark.

Nu er regnen så kommet, og nu er det den, der gør, at folk ikke kan bevæge sig.

”Jeg kan ikke gå, når det regner”. ”Jeg tog ikke cyklen på job, da det regnede”.

Der var også en, der ikke havde lyst til at gå til sin træning, da hun jo så skulle ud i regnen for at komme til fitnesscenteret.

Når så vinteren kommer, kan folk ikke komme ud og gå, da det simpelthen er for koldt.

Jeg synes, at lederen af min søns vuggestue, har en virkelig god pointe: Vejret er meget omskifteligt i Danmark. Så vi kan lige så godt lære, at vejret ikke skal være afgørende for, om vi bevæger os. Det var lige et lille indspark, hvor jeg håber at kunne give motivation til, at vejret ikke skal være en hindring for, hvor meget du bevæger dig.

For vejret skifter meget i Danmark, og det er ganske sandt:

Det handler ikke om vejret. Det handler om at have det rette tøj på.

Her finder du et stort udvalg af eksempelvis træningstøj, sweatshirts, fleece og meget andet.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *