Nutella eller philadelphia med Marabou?
Det lyder umiddelbart sært, men der er simpelthen kommet en smøreost med chokoladesmag. ”Philadelphia med Marabou”.
En dag jeg er ude at købe ind med mine børn sætter jeg mig for at undersøge produktet, og vi køber det med hjem.
Man skal nok tænke sådan lidt i retning af cheese-cake, for at forlige sig med konceptet, men jeg har set lidt nærmere på produktet – og det er helt klart noget, jeg hellere vil give mine unger, end Nutella – hvis det nu SKAL være…
For det første indeholder Philadelphia næsten halvt så mange kalorier som Nutella. Det skyldes til dels at der er mere end halvt så meget fedt og næsten halvt så meget sukker i Philadelphia-produktet. Desuden ser der heller ikke for godt ud for Nutella, når man ser på energiprocenterne for de tre makronæringsstoffer. Protein-indholdet er så godt som det samme i de to produkter.
Philadelphia med Marabou pr. 100 gram
Energi: 1214 kj / 290 kcal
Protein: 6,4 gram (9 % af energien)
Kulhydrat (sukker): 34 gram (49 % af energien)
Fedt: 13.5 gram (42 % af energien)
Nutella pr. 100 gram
Energi: 2232 kj / 533 kcal
Protein: 6,9 gram (5 % af energien)
Kulhydrat (sukker): 56,6 gram (43 % af energien)
Fedt: 31,0 gram (52 % af energien)
Jeg vil aldrig anbefale nogen af spise nogle af de to produkter for sundhedens skyld! Man skal jo også tænke på, at produkterne indeholder forskellige E-numre for at forbedre holdbarhed og konsistens. Og jeg har aldrig været tilhænger af det unaturlige.
Der er langt mellem smagen på de to produkter, men hvis man er i stand til at tænke lidt cheese-cake-agtigt, er det nye påfund faktisk slet ikke så tosset i fornuftige mængder.
Mine børn får dog lov til at spise Nutella i perioder. Det er dog på et godt stykke brød med økologisk smør. Og dertil gerne lidt protein i en eller anden variation og lidt frugt eller grønt til. Så går det nok:-)