Mørk chokolade – sundt – men pas på kalorierne!

Af d. 31. oktober 2013

Har netop spist denne mørke økologiske chokolade, mens vi har siddet og set en god film.  Familien har spist noget andet med nødder.

Da hele pladen var væk tænkte jeg: Gad vide, hvor mange kalorier der er i sådan en.

Der er 540 kalorier. Er det mange? Ja, i forhold til mange af dem som jeg vejleder. De  døgnrytmemålinger vi laver viser nemlig, at mange af kvinderne med en helt almindelig  hverdag forbrænder omkring 2.000 kalorier. De er kvinder i et stillesiddende arbejde, der går  til hård træning 3 gange om ugen.

Så du kan godt se, at der ikke er plads til alt for meget mørk chokolade selvom det er sundt, hvis  der skal skabes et kalorieunderskud, og der vel om mærke også skal indtages rigtig mad.

Jeg er ikke typen, der tæller kalorier i min kost. Men når jeg vejleder bruger jeg kalorierne til at  give folk et billede af, hvormeget de må spise, når de ønsker at tabe sig. Hvormange kalorier  du  må spise afhænger direkte af, hvormange kalorier du forbrænder. Og når vi laver vores  døgnrytmemålinger, får vi præcise tal for, hvormeget du forbrænder, og kan derfra skræddersy  de kostråd vi giver dig. Og dermed også, hvor mange plader mørk chokolade, der er plads til:)

God aften:)

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *