”Lotte – det giver jo ingen mening”

Af d. 27. maj 2019

Sådan kom to af mine boot camp deltagere til mig efter at have sammenlignet dagens fitbit resultat. Deres undren gik på, at de næsten har gået lige mange skridt og næsten lige langt, men at den ene person har forbrændt 4.386 kalorier, hvor den anden person har forbrændt 2.030 kalorier. ”Hvorfor dog”, lyd deres spørgsmål. Spørgsmålet er godt og understøtter det jeg flere gange har lagt op i forklaringen på folks/andres træners overdrivelse af muskelmassen. Forskellen i de to målinger ligger nemlig i at den ene person vejer det dobbelte af den anden. I den totale energiomsætning -> kroppens samlede forbrænding i kalorier er kroppen samlede vægt den afgørende faktor. Muskelmassen er en afgørende faktor i den sunde krop. Og jeg forholder mig altid til mine kunders kropskompensation, dvs. fordeling af muskler og fedt. Men som sagt er den samlede kropsvægt afgørende for, hvor meget du forbrænder under bevægelse. Jeg vejer pt 10 kg mere som gravid end før jeg blev gravid. Når jeg går 10 kilometer omsætter jeg også flere kalorier fordi min krop er de 10 kg tungere. Også selv om det ikke er øget muskelmasse. Håber det giver mening for alle:)

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *