Kan man spise og motionere sig til en yngre krop?

Af d. 13. april 2012

Efterhånden som man bliver ældre, vil kroppen også vise tegn på dette. Muskelmassen bliver mindre, huden bliver slappere og hjernen arbejde langsommere. Det kan ikke overraske nogen. Men man kan faktisk gøre en masse for at sænke hastigheden af disse processer selv.

Ældningen sker nemlig efterhånden som de forskellige organers kromosomer bliver påvirket gennem iltning – også kaldet oxidering. Denne oxidering kan sjovt nok hæmmes ved hjælp af ANTI-oxidanter, som de fleste nok har hørt om, men måske aldrig rigtig forstået funktionen af.

Antioxidanter findes især i C, E og A vitaminer, som frugt og grønt er smækfulde af.

I en undersøgelse, hvor 740 kvinder medvirkede, havde de kvinder som fik meget C- og E- vitamin gennem kosten, de længste telomere.  Netop længden på en telomer, fortæller om et kromosoms resterende levetid. Der sidder telomere for enden af alle kromosomer, og efterhånden som disse iltes (oxideres) og cellen deler sig, bliver de kortere og kortere. På et tidspunkt er telomeren så kost, at organet forgår. Det er det der sker, når kroppen ældes.

Samtidig har adskillige undersøgelser gennem tiden vist, at daglig moderat motion, har en utrolig virkning i forhold til at modarbejde de frie radikaler, som ellers er med til at booste oxideringsprocesserne.

Alt i alt kan man konkludere, at en sund kost med masser af grønt i kombination med daglig motion, er alfa og omega hvis man gerne vil holde sig krop så ungdommelig som muligt.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *