Kan du have chokolade i skabet?

Af d. 28. oktober 2013

Har netop købt disse tre varianter af mørk chokolade til skabet. Jeg har altid et  lager af mørk chokolade i mit skab. Og nogle gange ligger det urørt i meget lang tid. Men får jeg gæster eller har jeg lyst til noget sødt, så har jeg altid lidt på lager af den gode slags.

At kunne have søde sager liggende er noget jeg ofte taler om med dem jeg vejleder. Hvis vi starter med konklusionen, så skal du kunne have søde sager liggende uden, at du spiser dem. Du har med sikkerhed også vin og andet alkohol stående, som du nyder ved udvalgte lejligheder. Og ej noget du drikker hver dag. Det er et  afbalanceret forhold til alkohol. Og du skal have det på samme måde med søde sager.

Nogle kvinder starter med at rydde skabene og smide alt ud, når de starter den sunde livsstil. Når den fanatiske sunde livsstil ikke holder indfinder de søde sager sig i skabene igen. Og efter noget tid skal de være “sunde” igen, og de smider atter alt ud. Jeg skriver dette fordi jeg har vejledt i mange år og det er det mønster flere kvinder har. Det er en usund og uholdbar tilgang.

En ting er sikkert, at kan du nikke genkendende til denne adfærd, har du brug for vejledning til at bryde dit mønster.

Mange gange lykkes det mig, at ændre dette mønster ved at tale om det og hjælpe den enkelte til at en ny forståelse af, hvordan sagen gribes an.

I enkelte tilfælde henviser jeg til psykolog.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *