Hvad er couscous?

Af d. 20. juni 2014

Spørger en læser af bloggen.

Couscous er en hvedeart. Men den har et ret højt GI. På niveau med hvide ris. Boghvede, byg og quinoa har et meget lavere GI.

GI – (glykemisk indeks) angiver hvor hurtigt den pågældende madvarer optages i blodet.

Prøv at læs listen igennem. Eks. også at se på forskellen mellem havregryn og cornflakes, og hvor langsomt de grove varianter optages.

GLYKEMISK INDEKS LISTE

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 kommentar

    1. Nej, det er det ikke. Det er der nogen, der tror ikke mindst fordi folk er af den opfattelse, at det er et sundt produkt – forstå mig ret. Men det stammer fra hvede. Kh Lotte

  1. I Fødevarestyrelsens materialer står der at couscous indeholder gluten – og det giver også mening for couscous er fremstillet af en hvedesort.

  2. Vil det sige, at couscous ikke er sundere end ris, pasta og kartofler hvad angår kulhydrater?

    1. Kære Hanne,

      Ja, lige præcis. Mange tror ikke det er kulhydrat. Men kulhydrat er ikke usundt:))

      Kærlig hilsen

      Lotte