Er 15 minutter lang tid?

Af d. 2. januar 2013

Er 15 minutter lang tid spurgt min 5-årige søn juleaften, da jeg sagde, der var 15 minutter til julefesten. For ham var de 15 minutter lang tid.

Men er 15 minutter lang tid, når vi taler træning. Nej vel.

Dog er næsten alle af den forkerte opfattelse, at 15 minutter i træningsøjemed ikke gør nogen forskel. Og det er som sagt forkert.

Mange jeg vejleder, der er over 30 år, trænede da de var yngre. Nu har nogle fået børn, andre har travlt med karriere. Og rigtig mange travlt med begge dele. De tænker tilbage på dengang de var i form, og forbinder denne følelse med, at der blev brugt en del timer om ugen på, at opnå dette mål. At være væk fra familien, samt at skabe tid i en travl arbejdsdag kan være svært. Og det er sværere for kvinder end mænd, da de prioriterer børnene, når de har fri fra arbejde.

Jeg er stor fortaler for flere træningspas af kortere men hårdere intensitet. Så i stedet for at tænke: “Det er så svært af få tid til træning”. Det kræver jeg bruger 3 timer plus transport, og det virker uoverskueligt. Så tænk i det her tilfælde mere kortsigtet.

Sæt 15 minutter ind her og der i din travle dag/uge. Eksempelvis vil 3 gange løb af 15 minutter have afgørende virkning på den lange bane. Varm op i de første 3-5 minutter, og i takt med at du bliver varm sætter du tempoet op til det højeste for dig muligt. Hjem, hurtigt i bad og du er klar til familien eller tage på job.

Hvis du bare løber 15 minutter to gange om ugen med høj intensitet fra nu og året ud. Svarer det til, at du nytårsaften 2013 kan løfte champagneglasset i vished om, at du har spurtet 1.560 minutter i alt.

Gør det en forskel på din forbrænding, dit humør, dit energiniveau, dit kardiovaskulære sytem etc. JA DET GØR!!!

 

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *