Kost
Synes denne artikel rammer plet. Der findes folk, som har gluten allergi og som bliver syge, når de spiser brød og pasta. Som der står i artiklen her, så er det dog er det kun 1% af amerikanerne der skal være helt gluten frie som følge af sygdomme, 5,7% skal være opmærksomme på gluten – de sidste 93,3% har INTET at frygte.
Da jeg tog min første kostvejleder uddannelse var det fedtet, som var bandlyst. Alle frygtede fedtet og jo mere man skar væk jo sundere var man. Gennem de sidste år har trenden været at frygte gluten. For mange er de sunde og ligefrem sundere, hvis de undlader gluten i deres kost. Smart markedsføring om at hvis gluten undlades, så leder det til øget vægttab, overkommelse af træthed etc. fremføres som argumentere for at, du skal købe disse produkter.
For nogen er det farligt at spise gluten fordi de er allergiske eller intolerante overfor gluten. Når folk siger til mig de ikke kan tåle brød, så er det fåtallet, der tester positiv på en glutentest hos deres læge, men det er mere en psykisk fornemmelse, at brød er dårligt for deres krop. Folk påvirkes ganske enkelt unødigt af reklamer og dameblade. Når gluten fjernes, så fjernes der også fibre og protein.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment