Opskrift: Citrussalat

Af d. 2. november 2017

Det er årstiden for de gode citrus frugter. Derfor får du opskriften på denne lækker salat:

  • Skræl af en økologisk appelsin
  • 2 citroner
  • 2 mandariner
  • 1 appelsin (gerne blodappelsin)
  • 1 stor rød grapefrugt
  • 1 spsk. kirsebæreddike
  • 1 spsk. honning
  • 1⁄2 tsk. peber
  • 1 spsk. valnøddeolie
  • 2 spsk. friske basilikum
  • 1⁄2 salathoved

Sådan gør du

Blancher appelsinskallen i vand i 2 minutter, og sæt den til side. Fjerne skallen (og det hvide) fra citrusfrugterne, og skær så frugtkødet i fine stykker på en dyb tallerken, sørg juicen ikke går til spilde. Tilbage i den dybe tallerken skal helst være 1 1⁄4 dl. juice.

Bland eddike, honning, peber og olie i juicen, og rør forsigtigt basilikummen i. Hvis dressingen er for sur, kan du forsøde den med lidt ekstra honning. Anret salaten på 4 tallerkener, fordel citrusfrugterne ovenpå og hæld dressingen over. Sæt prikken over i’et med den blancherede appelsinskal fordelt på toppen.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *