Opskrift: Citrussalat
Det er årstiden for de gode citrus frugter. Derfor får du opskriften på denne lækker salat:
- Skræl af en økologisk appelsin
- 2 citroner
- 2 mandariner
- 1 appelsin (gerne blodappelsin)
- 1 stor rød grapefrugt
- 1 spsk. kirsebæreddike
- 1 spsk. honning
- 1⁄2 tsk. peber
- 1 spsk. valnøddeolie
- 2 spsk. friske basilikum
- 1⁄2 salathoved
Sådan gør du
Blancher appelsinskallen i vand i 2 minutter, og sæt den til side. Fjerne skallen (og det hvide) fra citrusfrugterne, og skær så frugtkødet i fine stykker på en dyb tallerken, sørg juicen ikke går til spilde. Tilbage i den dybe tallerken skal helst være 1 1⁄4 dl. juice.
Bland eddike, honning, peber og olie i juicen, og rør forsigtigt basilikummen i. Hvis dressingen er for sur, kan du forsøde den med lidt ekstra honning. Anret salaten på 4 tallerkener, fordel citrusfrugterne ovenpå og hæld dressingen over. Sæt prikken over i’et med den blancherede appelsinskal fordelt på toppen.